Eczacılık İşletmeciliği Eğitimi Hakkında Toplantı Ankara’da Düzenlendi
Türk Eczacıları Birliği ve Eczacılık Akademisi ile Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalları Buluşması Toplantısı, 9 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da düzenlendi. Toplantıya; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeleri Eczacılık Fakültesi Dekanları ve Akademisyenleri ile Bölge Eczacı Odaları’nın Başkan ve Yöneticileri katıldı.
Toplantı, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz. Sinan Usta’nın açılış konuşmasıyla başladı. Usta, yaptığı konuşmada eczacının eczanesini finansal olarak sürdürülebilir bir işletme olarak ayakta tutarken hasta ve toplum odaklı bir yaklaşımı da koruması gerektiğine vurgu yaptı. Değişen ve dönüşen dünyaya dikkat çeken Usta, “Eczacılık eğitiminin bu dönüşüme yanıt verebilecek şekilde yapılandırılabilmesi için meslek örgütü ve eczacılık fakültelerinin iş birliği içinde ortak çalışmalara imza atmaları önem arz ediyor” dedi.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin Özçelikay, Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı ve Çekirdek Eğitim Programı başlıklı bir sunum yaparak eczacılık yeterlilik ve yetkinliklerine değindi.
Prof. Dr. Selen Yeğenoğlu, Üniversitelere Göre Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dallarının Durumu başlıklı sunumunda eczacılık işletmeciliği anabilim dalı hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Şencan, yaptığı sunumda eczacılık işletmeciliği anabilim dallarının faaliyetlerine ilişkin genel bir bakış açısını paylaştı; Türk Eczacıları Birliği ve Eczacılık Akademisi ile yapılabilecek çalışmalara değindi.
Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yaptığı konuşmada toplantının önemine vurgu yaptı, Akademi olarak görüş ve önerileri dikkate alacaklarını söyledi. Eczacılık eğitiminin çok yönlü olması gerektiğini ifade eden Uzbay, deontolojinin önemine değindi.
Katılımcıların görüşlerini bildirmesinin ardından toplantı sona erdi.