ECZACILIĞIN GELECEK DEĞERİ ÇALIŞTAYI İZMİR’DE BAŞLADI
“MESLEĞİMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Eczacılık mesleğine yönelik algının tespiti, geliştirilmesi ve mesleğimizin itibarının güçlendirilmesi amacıyla Türk Eczacıları Birliği’nin 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlediği Eczacılığın Gelecek Değeri Çalıştayı’nın ilk gününde eczacı odası başkanları ve yöneticileri İzmir’de bir araya geldi.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, toplumdaki eczacı algısını tespit etmek ve bu algının hangi yönde geliştirilebileceğini belirlemek amacıyla söz konusu çalıştayın gerçekleştirildiğini ifade etti. Mesleğin, SGK protokolü revizyonundan, İlaç Fiyat Kararnamesinin güncellenmesine, kamu kurum ıskontosu vermeyen firmalardan, her yıl Şubat ayında yapılan fiyat artışları öncesinde erişilemeyen ilaçlara kadar uzanan pek çok sorunun bulunduğuna dikkat çeken Üney, daha sonra şunları söyledi:
“Sorunlarımız var ama bunlarla mücadele etmek ve çözüm bulmak için yeterli enerji ve azmimiz de var. Mesleğimizin aydınlık geleceğini hep birlikte şekillendirmek için ortak aklın egemen olmasını istiyoruz. Birlikte hareket etmek, birlikte üretmek ve birlikte başarmak istiyoruz. Bu program sonucunda belirleyeceğimiz stratejilerin altında sizlerin de imzasının bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çalıştayın ilk gününde, kurumsal itibar yönetimi alanında önde gelen isimlerden olan Salim Kadıbeşegil, “itibar yönetimi nedir, eczacılık mesleğinde itibar nasıl yönetilir” sorularına yanıt arayan bir sunum yaptı.
Sunumunda kurum kültürü ve değerlerin önemine değinen Kadıbeşegil, “İçinde kurum kültürü ve değerler olmayan bir şeyin içinden itibar çıkmaz. İtibar kurum kültürü ve değerleri üzerine inşa edilir, politikalarla şekillenir, süreç karar ve davranışlarla performansa dönüştürülür” diye konuştu.
Çalıştayın ilk gününde ayrıca Eczacılığın Gelecek Değeri Çalıştayı öncesinde gerçekleştirilen Eczacı Algı Araştırmasının sonuçları yuvarlak masa grup çalışmaları ile değerlendirildi.