Rehber Eczanem Programı Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon Modülleri Eğitici Eğitimleri Başladı
Türk Eczacıları Birliği Rehber Eczanem Programı Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon Modülleri Eğitici Eğitimleri 8 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da başladı. 8 – 14 Ekim tarihleri arasında, 6 grup halinde sürecek eğitimlere 54 Bölge Eczacı Odası’ndan toplam 210 eczacı katılacak.
Rehber Eczanem Programının yeni modülleri olan Hipertansiyon ve Farmasötik Bakım eğitimleri Ankara’da başladı. Yeni eğitici eğitimlerinin başlangıç gününde açılış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri ve Rehber Eczanem Program Koordinatörü Ecz. Arman ÜNEY yaptı. Üney açılış konuşmasında Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon Modüllerinin eklenmesi ile Rehber Eczanem Programının daha da güçlendiğini belirtti, yeni modüllerin eğitici eğitimlerine katılım sağlayan ve bölgelerinde bu modüllerin eğitimlerini sunarak Programa ciddi katkılar sunacak olan katılımcılara teşekkür etti, yoğun geçecek eğitim süresince başarılar diledi.
Farmasötik Bakım Modülüyle özellikle ilaç kullanım değerlendirmesi ile ilaç etkileşimleri, yan etki değerlendirmesi gibi alanlarda eczacılarımızın bilgi ve uygulamalarına destek sağlaması ve veri kalitesi arttırması amaçlanmıştır. Farmasötik Bakım eğitimi Astım-KOAH, diyabet ve bundan sonra gelecek yeni eğitim modüllerine alt yapı oluşturacaktır.
Program Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şule Rabuş’un Farmasötik Bakım eğitimiyle devam etti. Rabuş, Farmasötik Bakım ile eğiticilere ayrıntılı bir sunum yaptı. Hipertansiyon eğitimini yine Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar tarafından verilecek. Eğitimler 14 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.